Nieuws

Mul en Di Folco halen finish niet in Misano

04-10-2015

MISANO • Jeroen Mul en zijn teamgenoot Alberto Di Folco hebben in de kwalificatierace van de Blancpain Sprint Series in Misano de finish niet gehaald. Zes ronden voor het einde, in elfde positie,  spinde Alberto Di Folco met de Lamborghini Huracán willoos in de vangrail na te zijn aangereden door Craig Dolby in de Nissan. Jeroen Mul was in de openingsfase van de race bijna hetzelfde overkomen. Een aanrijding en een spin als gevolg van een brute actie van Jules Szymkowiak in de Bentley hadden Mul al gelijk tot achteraan het achttien auto’s tellende veld teruggeworpen. En hoewel de Lamborghini fabrieksrijder zich halverwege de avondrace weer naar een twaalfde positie wist terug te vechten bleef de oorspronkelijke negende startpositie ver buiten bereik. Door de uitval op zaterdagavond starten Mul en Di Folco in de hoofdrace op zondagmiddag vanaf P16. De #63 Lamborghini met Mirko Bortolotti finishte in de kwalificatierace als tweede en start daarmee vanaf de eerst startrij.

Opnieuw betekende dit alles zowel vreugde als teleurstelling bij het Lamborghini Grasser Racing Team. Bij Mul overheerste vooral het laatste. “Het is gewoon enorm balen als je de race in twaalfde positie en dan ook nog zo moet eindigen”, stelt Mul. ”De snelheid is er absoluut. In de kwalificatie zaten we weliswaar aan de limiet maar vanavond waren we toch weer echt competitief. Jammer voor Alberto en mij verliep eigenlijk niets zoals gepland in de race”.

En dat begon allemaal al gelijk bij de start. “Die was niet goed”, zo geeft Mul volmondig toe. “Ik verloor in de eerste bochtencombinaties gelijk al drie plaatsen. In de tweede ronde kwam ik vervolgens in gevecht met Jules Szymkowiak in de Bentley. Ik had hem al een hoop contact zien hebben in gevecht met een Audi en ook in ons gevecht raakt hij mij aan de zijkant. Terwijl ik hem in de laatste bocht wilde inhalen en duidelijk voor hem zat, sneed hij mij bruut voorlangs. Ik spinde en daarbij sloeg ook de motor nog eens af.”

De safetycar situatie enkele ronden daarna (als gevolg van een zware crash waarbij opnieuw Jules Szymkowiak betrokken was) zorgde er voor dat Mul achteraan het veld kon aansluiten. “Vervolgens heb ik me weer verder naar voren kunnen knokken. Tijdens het pitwindow ben ik ik zolang mogelijk doorgereden om uiteindelijk in de laatste twee minuten ervan, in twaalfde positie, naar binnen te duiken en het stuur aan Alberto over te geven”, aldus Mul. Di Folco’s stint eindigde enkele ronden later in het grind na door de #173 Nissan te zijn aangereden.

Zondagmiddag mag de Italiaan de rollende start van de hoofdrace vanuit zestiende positie voor zijn rekening nemen. “We gaan onze stinkende best doen om in die 1 uursrace zo ver mogelijk naar voren te komen”, zo stelt Mul zaterdagavond laat krachtdadig. “De Huracán is snel en hopelijk kunnen we de gebroeders Fjordbach in de #74 Audi nog verslaan om toch de Silver Cup nog binnen te halen.”

Tekst: Guus Madern
Foto’s: Olivier Beroud


2015 BLANCPAIN SPRINT SERIES – Misano – Kwalificatierace
1   M.Seefried/N.Siedler Rinaldi Racing 35 ronden in 1:01:26.521
     Ferrari 458 Italia
2   P.Kujala/M.Bortolotti GRT Grasser Racing Team   +1.391
     Lamborghini Huracán GT3
3   E.Ide/C.Mies Belgian Audi Club Team WRT   +17.395
     Audi R8 LMS Ultra
4   A.Abreu/V.Brito AH Competicoes Team Brasil   +23.453
     BMW Z4
5   S.Ortelli/S.Richelmi Belgian Audi Club Team WRT   +23.637
     Audi R8 LMS Ultra
..
16  A.Di Folco/J.Mul GRT Grasser Racing Team  +6 LAPS
      Lamborghini Huracán GT3