Nieuws

Mul start vanaf P9 in Blancpain Sprint Series Misano

03-10-2015

MISANO • Jeroen Mul heeft bij de Blancpain Sprint Series op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de #19 Lamborghini Huracán op de vijfde startrij gezet voor de kwalificatierace van vanavond. De Lamborghini fabrieksrijder, die afgelopen weekend met dezelfde Huracán GT3 het Blancpain Endurance-seizoen afsloot op de Nürburgring, maakt nu dus in Italië, samen met Lamborghini Super Trofeo-rijder Alberto Di Folco, zijn debuut in de Sprint Series. Mul ging met een vijfde tijd naar Q3 maar in de poleposition shoot-out van negen auto’s moest hij zich tevreden stellen met de negende tijd. De #63 Lamborghini Huracán van Mirko Bortolotti eindigde op P8, op minder dan een tiende voor Jeroen Mul. 

Twee fabrieksrijders in twee fabrieks Lamborghini’s zo dicht bij elkaar in de kwalificatie lijkt veelzeggend voor de prestaties van de Huaracáns in de Sprint Series. “Blijkbaar zitten we met de restricties op onze auto’s door de Balance of Performance (BoP)-tests voor de Sprint Series, aan de limiet van onze maximum snelheid", zo stelt Mul na de kwalificatie. “Ik voelde in Q2 eigenlijk al dat ik aan die limit zat en het maximale uit de auto had gehaald. In Q3 wist ik nog wel een paar honderdsten te vinden maar de andere auto’s hadden blijkbaar meer over.”

Gezien de beperkingen als gevolg van de BoP waren Automobili Lamborghini Squadra Corse en het Grasser Racing Team, en ook Mul zélf, niettemin tevreden met het eerste resultaat bij het debuut van de Huracán in de Blancpain Sprint Series. ”Ik heb echt het beste echt uit de auto gehaald in deze kwalificatie", aldus Mul op het circuit aan de Adriatische kust. "Daarvoor heb ik wel flink moeten pushen. Misschien dat ik daardoor juist nog wat honderdsten heb verspeeld in de tweede sector maar echt meer zat er gewoon niet in”.

Net als bij zijn sterke opening op de Nürburgring vorige week zal Mul ook vanavond de (rollende) start van de kwalificatierace voor zijn rekening nemen. Zo halverwege de race zal de Amsterdammer dan het stuur overgeven Alberto Di Folco, de Italiaan die dit seizoen uit komt in de Lamborghini Super Trofeo, de klasse waarin Mul vorig jaar vice-kampioen werd. Morgenmiddag volgt de tweede, tevens hoofdrace van het weekend. De startvolgorde daarvoor wordt bepaald door de uitslag van de race van vanavond.

Tekst: Guus Madern
Foto’s: Olivier Beroud, Guus Madern


2015 BLANCPAIN SPRINT SERIES – Misano – Kwalificatie
1   M.Seefried/N.Siedler - Rinaldi Racing   1:32.774
     Ferrari 458
2   S.Walkinshaw/C.Dolby - Always, Evolving Motorsport   + 0.306
     Nissan GT-R Nismo GT3
3   S.Ortelli/S.Richelmi - Belgian Audi Club Team WRT   +0.338
     Audi R8 LMS Ultra
4   M.Buhk/V.Abril - Bentley Team HTP   + 0.342
     Bentley Continental GT3
5   E.Ide/C.Mies Belgian Audi Club Team WRT   + 0.360
     Audi R8 LMS Ultra
6   A.von Thurn und Taxis/N.Catsburg - R-EX Reiter Engineering   + 0.598
     Lamborghini Gallardo LP 560-4
7   N.Mayr-Melnhof/M.Winkelhock - Phoenix Racing   + 0.748
     Audi R8 LMS Ultra
8   M.Bortolotti/P.Kujala - GRT Grasser Racing Team   + 0.772
     Lamborghini Huracan GT3
9   J.Mul/A.Di Folco - GRT Grasser Racing Team   + 0.854
     Lamborghini Huracan GT3